Veel vrouwen vragen zich af of het wel goed is voor je gezondheid om de pil jarenlang in te nemen. Je slikt immers elke dag een pil met onnatuurlijke hormonen. Daarnaast beginnen vrouwen steeds jonger met het innemen van de pil. Dit komt omdat tieners al veel eerder seksueel actief zijn maar ook omdat de pil ingenomen kan worden om acne of menstruatiepijn te verminderen. Dit betekent dat vrouwen momenteel veel langer gebruik maken van de pil. Is dit wel goed voor je lichaam?

“Nee, dat kan geen kwaad”, antwoordt huisarts Miranda Kurver, huisarts van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG). “De anticonceptiepil is in Nederland een van de veiligste en meest betrouwbare methodes om een zwangerschap te voorkomen.” Dat betekent niet dat je er niet stil bij hoeft te staan wat je dagelijks inneemt. “Maar je zorgen maken over je gezondheid is nergens voor nodig. De pil is veilig voor gebruik op zowel korte als lange termijn”, legt Kurver uit.

Toch kan de pil ook bijwerkingen veroorzaken. Zo hoor je onder andere dat de pil je sekslust af kan nemen. Hebben jullie ervaringen of last van bijwerken van de pil? Wij zijn erg benieuwd..