femodeenFemodeen is een anticonceptiepil die wordt gebruikt om een eventuele zwangerschap te voorkomen en tegen menstruatiepijn mits deze op een correcte wijze wordt ingenomen. Femodeen bevat 2 vrouwelijke hormonen en valt dan ook onder de categorie combinatiepillen. De 2 verschillende hormonen in Femodeen zijn 75 microgram gestodeen (een progestageen) en 30 microgram ethinylestradiol (een oestrogeen). Femodeen valt dan ook onder de sub-50-pil van de derde generatie omdat de pil minder dan 50 microgram oestrogeenhormoon per pil bevat. Daarnaast bevat het één van de nieuwere progestageenhormonen namelijk gestodeen.

De werking van de anticonceptiepil Femodeen

De vrouwelijke hormonen gestodeen en ethinylestradiol zorgen ervoor dat er eisprong geremd wordt en dat er geen eicel vrij komt tijdens de eisprong. Ook zorgen deze stoffen ervoor dat baarmoederwand niet voldoende geschikt is voor een innesteling van een eicel. Daarnaast wordt het cervixslijm dikker door deze hormonen, waardoor zaadcellen minder makkelijk de baarmoedermond kunnen bereiken.

Het gebruik van Femodeen

Bij het gebruik van Femodeen moet er 21 dagen lang elke dag een pil ingenomen worden. Let op dat je de pil niet vergeet in te nemen. Met name tijdens de eerste week kan dit tot gevolg hebben dat de pil niet betrouwbaar is en je alsnog zwanger raakt. Als je de pil bent vergeten kun je op de pagina ‘pil vergeten‘ lezen wat je het beste kunt doen. Nadat je de pil 21 weken hebt ingenomen volgt de stopweek. Tijdens deze week zul je ongesteld worden (kunstmatige menstruatie). Na deze week begin je weer met een nieuwe strip Femodeen.

Femodeen bestellen

Femodeen is eenvoudig online te bestellen via een online apotheek of via je eigen apotheek. Femodeen is niet te gebruiken door vrouwen die tromboseklachten hebben, zwanger zijn of borstvoeding geven. Het is dan ook verstandig om eerst advies te vragen aan je arts. Klik op onderstaande button om Femodeen eenvoudig online te bestellen.

Femodeen bestellen