marvelonMarvelon is een anticonceptiepil die wordt ingenomen om een zwangerschap te voorkomen of tegen menstruatiepijn. Net als de Microgynon 30 anticonceptiepil is de Marvelon een combinatiepil. Dit betekent dat de pil 2 vrouwelijke hormonen bevatten. Bij Marvelon gaat het hier om de vrouwelijke geslachtshormonen ethinylestradiol en desogestrel. Ethinylestradiol is een oestrogeenhormoon en desogestrel een progestageenhormoon. Dit zijn hormonen die belangrijk zijn bij een vruchtbaarheidscyclus. Marvelon valt daarnaast onder de sub-50-pil van de 3e generatie omdat de pil minder dan 50 microgram oestrogeenhormoon per pil bevat.

De werking van de anticonceptiepil Marvelon

De stoffen ethinylestradiol en desogestrel in Marvelon zijn vrouwelijke geslachtshormonen die er voor zorgen dat de eisprong wordt afgeremd zodat er geen eicel vrijkomt tijdens de eisprong. Daarnaast zorgt deze pil ervoor dat de slijmprop in de baarmoederhals lastig doordringbaar wordt voor zaadcellen en zorgt de pil ervoor dat de binnenkant van de baarmoeder minder geschikt wordt voor een eventuele innesteling in de baarmoederwand.

Het gebruik van Marvelon

Het gebruik van anticonceptiepil Marvelon is vrij eenvoudig. Marvelon dien je 21 dagen lang elke dag in te nemen. Het is belangrijk om een vast tijdstip aan te houden voor het innemen van de pil. Zo vergeet je de pil niet in te nemen en hoort het bij je dagelijkse ritme. De meeste vrouwen kiezen ervoor om Marvelon ’s ochtends in te nemen tijdens het tanden poetsen. Zorg ervoor dat de strip in het zicht ligt zodat je hem niet kunt vergeten. Ben je toch de pil een keer vergeten? Ga dan naar de pagina ‘pil vergeten‘ en lees wat je het beste kunt doen. Na 21 dagen volgt een stopweek. Tijdens deze week neem je geen pil in en wordt je ongesteld. Na deze week kun je weer beginnen met een nieuwe strip.

Marvelon bestellen

Marvelon is eenvoudig te bestellen via je eigen apotheek of via diverse online websites. Het voordeel van online apotheken of websites is dat je vaak ook zonder recept kunt bestellen en vaak ook anoniem. Klik op onderstaande button om Marvelon online te bestellen.

Marvelon bestellen