Een apotheker uit Berlijn wil volgens het AD zijn klanten stimuleren om goed na te denken voordat ze anticonceptie gaan gebruiker. Deze apotheker wil namelijk een bijsluiter gaan toevoegen bij de condoomverpakkingen die hij in zijn apotheek verkoopt. Volgens de apotheker is het beter dat zijn klanten kiezen voor het krijgen van kinderen en geen anticonceptie te gaan gebruiken. ,,Kinderen zijn iets heel positiefs”, verklaarde de apotheker Andreas Kersten tegen Duitse media. Hij maakt dan ook volop reclame voor deze afweging om geen anticonceptiemiddel te gebruiken. Op de bijsluiter bij de condoomverpakkingen staan dan ook: ,,Span u in voor een fundamentele openheid en bereidheid om kinderen te krijgen”.

Reacties

Zoals je kunt verwachten krijgt hij veel reacties op zijn oproep. Stefan Förner, woordvoerder van het aartsbosdom Berlijn, noemt het idee ,,origineel”. De apotheek schrijft niemand iets voor, maar pleit slechts voor een ,,levensverrijking door kinderen”.

De Alliantie voor seksuele Vrijheid daarentegen kritiseert het initiatief van de apotheker. Een woordvoerster vindt dat Andreas Kersten ,,de christelijk-fundamentalistische anti-abortusbeweging vertegenwoordigt, die vrouwen het recht van seksuele participatie in de weg staat”.