Dé Duitse onderzoeker, Clemens Bimek, gaat hoogstwaarschijnlijk heel veel vrouwen blij maken met zijn nieuwe ontwikkeling. Clemens geeft namelijk aan dat hij dé anticonceptie voor mannen heeft uitgevonden. Met deze uitvinding kunnen mannen door middel van een schakelaar tijdelijk de toevoer van sperma uitschakelen. Zo is dan man tijdelijk onvruchtbaar en ligt het lot niet alleen in handen van de vrouwen. De man moet alleen nog wel even een soort ‘ventiel’ laten aanbrengen die open en dichtgezet kan worden.

De Bimex SLV, het mannelijke ventiel

De Bimex SLV is een klein apparaatje dat ongeveer 1,8 centimeter lang is en 2 gram zwaar. De Bimex SLV wordt bij de man ingebracht en fungeert als een soort klemmetje op de zaadleiders. Dit klemmetje kan open of dichtgezet worden. Wanneer het klemmetje dicht zit, zal de sperma niet naar de penis kunnen. Op deze manier is de man niet vruchtbaar. Wanneer de man besluit toch weer vruchtbaar te willen worden, kan hij simpelweg een soort onderhoudse knop omzetten waardoor het sperma de penis weer kan bereiken en ejaculeren weer mogelijk is. Het inbrengen van de Bimex SLV duurt ongeveer een half uur. Tijdens de behandeling gaat de patiënt hiervoor in een gedeeltelijke narcose.

Testfase

Clement Bimek heeft de Bimex SLV alleen nog maar op zichzelf getest in 2009 en is sindsdien alleen bezig geweest met het verbeteren van het product. Clement vroeg in 2000 al een patent aan op de Bimex SLV. Nu worden er 25 proefpersonen gezocht die het apparaatje willen testen. Als deze testen positieve resultaten opleveren dan zal de Bimex SLV in 2018 op de markt komen. Op zijn website promoot hij de ‘anticonceptie voor mannen’.