microgynon 30Microgynon 30 is een anticonceptiepil die vooral wordt ingenomen om een zwangerschap te voorkomen, bij hevige menstruatiepijn of bij abnormaal vaginaal bloedverlies. De pil wordt veel voorgeschreven omdat het een relatief lichte pil is en hierdoor weinig bijwerkingen heeft. Microgynon 30 is een combinatiepil omdat deze 2 verschillende soorten hormonen bevat. De werkzame stoffen in Microgynon 30 zijn ethinylestradiol en levonorgestrel. Dit zijn 2 vrouwelijke geslachtshormonen. Ethinylestradiol is een oestrogeenhormoon en levonorgestrel een progestageenhormoon. Microgynon 30 bevat 150 mcg levenorgestrel en 30 microgram ethinylestradiol. Deze anticonceptiepil bevat dus minder dan 50 microgram oestrogeenhormoon per pil en valt daardoor onder de sub-50-pil.

De werking van de anticonceptiepil Microgynon 30

De vrouwelijke hormonen levenorgestrel en ethinylestradiol remmen de ovulatie zodat er tijdens een cyclus geen eicel vrijkomt. Daarnaast zorgt de pil ervoor dat de voortplantingsorganen van de vrouw minder geschikt zijn voor een innesteling in de baarmoeder.

Het gebruik van Microgynon 30

Net als bij de meeste andere anticonceptiepillen is het de bedoeling dat je 21 dagen lang een pil inneemt. Neem de pil elke dag rond hetzelfde tijdstip in zodat je deze niet vergeet, bijv. ’s morgens na het tandenpoetsen. Na 21 dagen de pil geslikt te hebben, volgt een stopweek. Tijdens deze week zal de menstruatie op gang komen. Na de stopweek begin je weer met een nieuwe strip. Je kunt er ook voor kiezen om de pil door te slikken en geen stopweek in te lassen. Dit kan verder geen kwaad en is niet schadelijk voor je gezondheid. Meer over het doorslikken van de pil lees je op de pagina ‘pil doorslikken‘.

Microgynon 30 bestellen

Microgynon 30 is al jaren een van de meeste gebruikte anticonceptiemiddelen. Deze pil is eenvoudig te bestellen via je apotheek maar je kunt er ook voor kiezen om Microgynon online te bestellen. Zo kun je ook zonder recept en/of anoniem Microgynon 30 bestellen. Klik op onderstaande button om Microgynon 30 eenvoudig online te bestellen.

Microgynon 30 bestellen