Wil je de pil bestellen? Dat kan. Het is wel belangrijk om je vooraf goed in te lezen in de verschillende soorten anticonceptiepillen die er op de markt verkrijgbaar zijn. Ook kun je ervoor kiezen je te laten adviseren door je arts. Hieronder een overzicht van de verschillende soorten anticonceptiepillen.

De compinatiepil

De combinatiepil bevat altijd 2 hormonen, namelijk een oestrogeen hormoon en een progestageen hormoon. De meeste combinatiepillen bevatten het oestrogeen hormoon ‘ethinylestradiol’. Het progestageen hormoon is in de meeste combinatiepillen afgeleid van het mannelijke hormoon testosteron.

De pil bestellenCombinatiepillen moeten elke dag ingenomen worden. Het is handig om de pil elke dag op een vast tijdstip in te nemen bijvoorbeeld tijdens het tandenpoetsen. Zo vergeet je een pil niet zo snel en wordt het een deel van je dagelijkse routine. Ben je toch een keer de pil vergeten? Ga dan naar de pagina ‘pil vergeten‘ en lees hier wat je het beste kunt doen. Dit is namelijk afhankelijk van de week waarin je de pil vergeten bent. Nadat je 21 dagen de pil hebt geslikt volgt een stopweek. In deze week zal er een kunstmatige menstruatie plaatsvinden. Ook dan ben je nog steeds veilig voor een ongewenste zwangerschap. Na de stopweek begin je weer met een nieuwe strip. Je kunt er ook voor kiezen om de stopweek over te slaan en de pil door te slikken. Je gaat dan direct verder met een volgende strip. Het doorslikken van de pil heeft geen enkel risico op je gezondheid. Meer weten over het doorslikken van de pil? Ga dan naar de pagina ‘pil doorslikken‘. Het doorslikken van de pil kan met name handig zijn tijdens momenteel dat een menstruatie niet uit komt, bijvoorbeeld tijdens je vakantie.

De volgende combinatiepillen zijn er momenteel op de markt verkrijgbaar:

– Cilest
Femodeen
– Lovette
Marvelon
Mercilon
Microgynon 30
– Minulet
– Modicon
– Neocon
– Stediril
– Trigynon
– Trinordiol
– Trinovum
– Yasmin

De minipil

Naast de combinatiepillen kun je er ook voor kiezen om voor een minipil te gaan. De minipil is hetzelfde als de pil alleen heeft dit pilletje alleen het hormoon progestageen en is deze iets minder betrouwbaar dan de gewone anticonceptiepil. Deze pil moet elke dag ingenomen worden. Er bestaan 2 soorten: Cerazette en Exluton.

Pil bestellen?

Wil je een pil bestellen? Via je eigen apotheek kun je deze vaak op recept aanvragen maar je kunt de pil ook via een online apotheek of website bestellen. De pil wordt dan aan huis bezorgt. Klik hieronder op de button ‘pil bestellen’.

Pil bestellen