mercilonMercilon is een anticonceptiepil die wordt ingenomen om een zwangerschap te voorkomen. Uiteraard moet de pil hiervoor wel op een juiste manier worden geslikt. De Mercilon is, net als de Marvelon en de Microgynon, een combinatiepil. Dit wil zeggen dat de pil 2 vrouwelijke hormonen bevat. Mercilon bevat de vrouwelijke hormonen desogestrel (een progestageen) en ethinylestradiol (een oestrogeen).De pil bevat in verhouding 20 microgram ethinylestradiol en 150 microgram desogestrel. Daarnaast is Mercilon een sub-30-pil van de derde generatie. Dat wil zeggen dat deze anticonceptiepil minder dan 30 oestrogeenhormoon per pil en één van de nieuwere progestageenhormonen namelijk desogestrel bevat.

De werking van Mercilon

De vrouwelijke hormonen desogestrel en ethinylestradiol zorgen ervoor dat er eisprong geremd wordt zodat er geen eicel vrijkomt. Ook zorgen deze stoffen ervoor dat de baarmoeder minder geschikt is voor het innestelen van een eventueel bevruchte eicel en wordt het cervixslijm dikker, waardoor spermacellen de baarmoedermond niet goed kunnen bereiken.

Het gebruik van Mercilon

Bij anticonceptiepil Mercilon moet je 21 dagen lang elke dag een pil innemen. Het is enorm belangrijk dat je de pil niet vergeet in te nemen. Ben je toch de een keer de pil vergeten? Ga dan naar de pagina ‘pil vergeten‘ en lees hier verder wat je moet doen. Met name het vergeten van de pil tijdens de 1e week kan ervoor zorgen dat de pil niet juist werkt en je alsnog zwanger kunt raken. Nadat je de pil 21 dagen hebt ingenomen volgt een stopweek. Tijdens deze stopweek vind er een kunstmatige menstruatie plaats. Na deze week begin je weer met een nieuwe strip Mercilon.

Mercilon bestellen

Mercilon is eenvoudig te bestellen via je eigen apotheek of via een van de online apotheken of websites. Mercilon is niet te gebruiken wanneer je tromboseklachten hebt, zwanger bent of borstvoeding geeft. Het is dan ook verstandig om eerst advies te vragen aan je arts en te kijken welke anticonceptiepil het beste bij je past. Klik op onderstaande button om Mercilon eenvoudig online te bestellen.

Mercilon bestellen