Durex is druk bezig om een condoom emoji te lanceren. Wereldwijd is Durex een campagne begonnen om een emoji in te voeren met een afbeelding van een condoom. Deze emoji staat voor het veilig hebben van geslachtsgemeenschap door het gebruik van een condoom.

Veel mensen gebruiken emoji’s tijdens een gesprek via bijvoorbeeld whatsapp. Emoji’s spelen dan ook een grote rol bij gesprekken over het hebben van sex. Durex wil het ijs breken voor het veilig hebben van sex door een emoji te lanceren met een plaatje van een condoom. Durex deed onderzoek en kwam tot de conclusie dat er binnen een relatie wel makkelijk gepraat wordt over het hebben van veilige sex maar dat dit bij een nieuwe of potentiële partner veel lastiger is. Men verwelkomt dan ook de condoom emoji om de discussie over veilig sexen toegankelijker te maken.

De condoom emoji zal officieel door Durex worden ingedient bij het Unicode Consortium op Wereld Aids Dag (1 december). Durex vraagt mensen om de hashtag #CondomEmoji te gebruiken of te delen om de aanvraag te steunen.