cerazetteNaast de combinatiepillen zoals Marvelon, Microgynon, Mercilon en Femodeen, zijn er ook pillen op de markt verkrijgbaar zonder oestrogeen. Cerazette is er daar 1 van. De pil bevat namelijk maar 1 vrouwelijk geslachtshormoon, namelijk desogestrel. Hierdoor valt deze pil onder de zogenaamde minipil. Een voordeel van Cerazette is dat deze pil geen stopweek heeft. Je slikt dan dus de hele maand door en als de strip leeg is begin je direct weer aan een volgende strip. Met name voor mensen die geen oestrogenen mogen gebruiken of voor mensen die last hebben van bijwerkingen van oestrogenen kunnen het beste Cerazette gebruiken als anticonceptiepil. Daarnaast is het voor vrouwen die borstvoeding geven ook beter om deze pil te slikken in plaats van een combinatiepil. Van de anticonceptiepil Cerazette is namelijk uit onderzoek bewezen dat deze geen schade aanricht op de kwaliteit of kwantiteit van de moedermelk en de groei en ontwikkeling van de baby.

De werking van Cerazette

Het progestageenhormoon desogestrel in deze minipil remt de eisprong en zorgt ervoor dat er geen eicel vrij komt tijdens de eisprong. Daarnaast zorgt desogestrel ervoor dat de slijmprop in de baarmoederhals moeilijk doordringbaar is voor spermacellen.

Het gebruik van Cerazette

De minipil Cerazette dient elke dag op hetzelfde tijdstip ingenomen te worden, zonder stopweek. Cerazette werkt al meteen nadat de eerste tablet is ingenomen. Wanneer je wilt beginnen met het slikken van Cerazette kun je het beste beginnen met slikken op de eerste dag van je menstruatie. Heb je eerst een andere anticonceptiepil geslikt, begin dan direct na de vorige pil met Cerazette, zonder een stopweek in te lassen. Alleen op deze manier is de minipil meteen vanaf de 1e dag veilig. Wil je direct na een bevalling of abortus beginnen met deze minipil? Dat kan. De pil is dan direct vanaf de 1e dag, dat je de pil inneemt, veilig. Vervolgens neem je elke dag een pil in, zonder stopweek.

Cerazette bestellen

Cerazette is eenvoudig online te bestellen via een online apotheek of via je eigen apotheek. Wel wordt er meestal door artsen een combinatiepil geadviseerd omdat deze iets betrouwbaarder zijn en de combinatie met een oestrogeenhormoon zorgt voor minder kans op tussentijds bloedverlies. De minipil wordt met name geadviseerd aan vrouwen die borstvoeding geven of aan vrouwen die niet tegen oestrogeenhormonen kunnen. Het is dan ook verstandig om eerst advies te vragen aan je arts. Klik op onderstaande button om Cerazette eenvoudig online te bestellen.

Cerazette bestellen